JULFEST

Dags för årets JULFEST

Lördagen 15 december kl 18.00 Klubbstugan
Serveras det jultallrik för en kostnad av 200 kr per medlem
På grund av begränsad plats endast medlem + 1 pers.
Önskas snaps ta med det.

Medtag en julklapp för ca 50 kr så hoppas vi att tomten kommer.

Anmälning och betalning senast den 10 December till Stefan Malmsten Teckningslista finns i klubbstugan.

OBS: Betalning skall göras samtidigt som anmälan.

Max antal 35 personer.

Välkomna

Klubbkommitén

Trevligt presenttips till en Helsingborgare och andra

tavlaVarför inte en tavla med den första privata bil och passagerarefärjan Betula (1) som trafikerade Helsingborg – Helsingör 1955-1968? Minnet av denna färja lever fortfarande mycket starkt hos många Helsingborgare.
På baksidan av tavlan finns en kortare historik om färjan.

Tavlan kan beställas på info@raabatklubb.se och hämtas på Råå Båtklubb.

Tavlans storlek 25 X 25 cm. Betula motivet är på en kakelplatta med en svart bakgrund.

Pris endast 270 kronor.

Skylt berättar om Betulas historia

Och en klocka visar nästa färjeavgång

skylt (kopia)Fler prickar sätts nu över i:na som komplettering av upprustningen av Betulas styrbrygga. Sedan en tid finns en klocka som påminner om hur nästa färjeavgång aviserades förr i tiden. Och bredvid den har Helsingborgs stad placerat en metallplatta med en text som i korta ordalag sammanfattar Betulas och Råå Båtklubbs historia. Texten lyder:

Hamnplan Åkroken

1972 ”strandade” styrhytten och kiosken från färjan Betula 1 på Gamla hamnplan. Betula 1 byggdes 1929 i Skottland och köptes av Linjebuss 1955.

Råå Båtklubb grundades 1957, fusionerad med HSS till Råå Helsingborg Segelsällskap 1970 och återtog namnet RBK 1973.

Råå Museum 2014

image_1

På Öresund med skonaren Nina

Nu är hösten kommer kan det vara kul att se tillbaka på en fin båtsommar. Den nästan började med att några av RBK:s medlemmar var med ombord på skonaren Nina den 15 maj. Det friskade i med 14 sekundmeter.

Här kommer några bilder från seglatsen.